06-54677069
info@kraamzorghethartje.nl

Kraamzorg het Hartje

Thuis of in het ziekenhuis

Het is belangrijk dat je kiest voor een plek waar jij je het prettigst bij voelt.

Beide plekken hebben hun voor en nadelen.

Ziekenhuisbevalling

Bij een poliklinische/medische bevalling ga je naar het ziekenhuis tijdens de ontsluitingsfase. Zodra je weet wanneer je naar huis mag neem je contact op met 't Hartje. Wij zorgen ervoor dat de kraamverzorgende bij jou aanwezig zal zijn.
Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op het nummer 06-54677069

Thuisbevalling

De verloskundige en kraamverzorgende zijn uitstekend opgeleid om jou thuis te begeleiden bij de geboorte van jouw baby. Voor deze assistentie bij je bevalling krijg je extra zorguren. De kraamverzorgende legt alle benodigde spullen (als dit nog niet gedaan is) klaar voor de bevalling, ondersteunt jou (en je partner) tijdens de bevalling en draagt bij aan een ontspannen sfeer. Ze assisteert de verloskundige, na de bevalling verzorgt zij jou en je baby en blijft tot zeker twee uur na de bevalling aanwezig. Indien je dit wenst kun je ook vragen of de kraamverzorgende langer aanwezig kan zijn.

Extra ! ..Vroegtijdige inzet partusassistentie bij de thuisbevalling.

Al onze kraamverzorgenden zijn geschoold in vroegtijdige inzet partusassistentie wat inhoudt dat je al eerder kunt bellen voor kraamzorg vóór de bevalling. De kraamverzorgende kan vroeg bij je aanwezig zijn om je zo optimaal mogelijk te steunen.
Een veilige ontspannende omgeving bevordert het normale verloop van de bevalling.

Deze vroegtijdige inzet is voornamelijk emotionele ondersteuning tijdens de bevalling.

Dat gebeurt vooral in de vorm van rustig en aandachtig aanwezig zijn. Maar ook bijvoorbeeld door massage, door motivatie of te helpen op een positieve manier de weeën op te vangen. En heb je behoefte om samen te zijn dan is ze in ieder geval in de buurt als je haar nodig hebt. Onze kraamverzorgenden zijn hiervoor opgeleid en kunnen je hierbij op de juiste manier ondersteunen dat geeft een gerust gevoel! Je kunt zelf bepalen of je gebruik wilt maken van deze vroegtijdige inzet. Bespreek dit wel met je verloskundige zodat zij weet dat de kraamverzorgende eerder gebeld moet worden. Deze uren worden ook door je zorgverzekeraar vergoed. Dit zijn zogenaamde partusuren die los staan van de kraamzorguren en gaan dus niet af van de gewone zorguren.

kosten voor een poliklinische bevalling worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Beval je in het ziekenhuis omdat je een medische indicatie hebt dan worden deze kosten wel vergoed.